Uw Specialist in Transport Software

Naast de drie losse basis modules van Sprinter 2000 zijn er additionele modules verkrijgbaar, zodat u zelf kunt bepalen welke extra functionaliteiten u wilt gebruiken. Enkele voorbeelden voor u op een rij:

EZ Tracer

Met de EZ Tracer heeft u geen GPS systeem meer nodig. Verder beschikt u direct over de afgetekende documenten.

De voordelen van EZ Tracer:

  • Via een gratis te downloaden app zijn uw zendingen en chauffeurs te traceren via Google Maps
  • Na aanmelding door de chauffeur zal steeds de status van uw zending veranderen, tot aan aflevering van uw zending
  • Bij aflevering heeft de chauffeur de mogelijkheid af te laten tekenen en voert hij alle aflevergegevens in uw zending
  • Foto’s van afgetekende CMR’s en/of schades kunnen direct in de zending worden geschoten.
  • Na het afleveren en afmelden van de zending kunt u de chauffeur niet meer volgen.

Planning & Truckboard

Deze module bestaat uit de planning Advanced en Truck Board en is alleen beschikbaar voor de Wegtransport module. Deze module is bedoeld voor expediteurs en vervoerders die groupage of consolidaties inplannen in eigen materieel  of charters.


Planning:

Het onderdeel Planning geeft u de mogelijkheid om op een eenvoudige manier, via slepen (zogenaamde “drag&drop” systeem)  van zendingen, een conlsol/groupage op te bouwen. Een groupage kan gezien worden als een volledige auto lading of rondrit

 

Voordelen op een rij:

  • Alle voertuigen die in de vlootmanager bekend zijn kunnen gevuld worden met de zendingen die klaar staan om te plannen.
  • Zolang de Groupage nog niet is afgesloten kunnen zendingen eenvoudig terug gezet worden om op een andere auto in te delen.
  • Import en Export kunnen in de consol verwerkt worden
  • Laad/Los lijsten kunnen per email doorgestuurd worden

Truck Board:

Het onderdeel Truckboard is een elektronische versie van een whiteboard of bureau onderlegger waarmee u een soort kalender heeft waarop u per auto kunt aangeven  wat deze  gaat doen.Met de module kunt u bijhouden wat elke vrachtauto of chauffeur aan het doen is of wat hij in de komende dagen gaat doen. Deze functionaliteit is multi-user.

 

Message Server

De Message Server is een apart programma dat draait op een server en die een aantal specifieke taken kan uitvoeren zonder tussenkomst van een gebruiker.

De Message Server kan communiceren met andere systemen via ftp of email. Door het gebruik van zogenaamde plugins kan de Message Server hele specifieke taken uitvoeren die speciaal alleen voor u worden ontwikkeld. Bepaalde plugins zijn standaard bij bepaalde modules en andere plugins worden op maat gemaakt voor de klant.

Plugins worden veel toegepast om Sprinter 2000 te laten samenwerken met andere computersystemen van bijvoorbeeld vervoerders en klanten.

 

De volgende modules vereisen altijd het gebruik van de Message Server:

- Customs Link (Standaard/Geadvanceerd)

- Tracking en Tracing Geavanceerd

- Barcode Herkenning

 

Loods

Met de Loods module kunt alle uw binnenkomende en uitgaande zendingen in uw loods registeren. De module bevat ook een locatie manger en kan diverse rapporten genereren.


Debiteurenbewaking

De debiteurenbewaking module maakt het mogelijk om de betalingen van uw verkoopfacturen van uw klanten te registeren, aanmaningen te emailen en credit controle in te stellen tijdens het inboeken van nieuwe opdrachten.

De betalingen kunt u met de hand invoeren of u kunt vanuit uw boekhoudpakket een openstaande posten inlezen. Uw boekhoudpakket moet dan wel een CSV bestand kunnen aanmaken van alle facturen die nog openstaan.

Nadat alle betalingen zijn ingevoerd of openstaande posten zijn ingelezen kunt u met één druk op de aanmaningen voor alle klanten in één keer versturen per email of laten printen. Per klant kan worden vastgelegd of een aanmaning gemaild moet worden of moet worden uitgeprint om vervolgens per reguliere post verstuurd te worden.

De aanmaning kan in zes verschillende talen (Engels, Nederlands, Duits, Frans, Italiaans, Spaans) worden verstuurd en hangt af van de gekozen taal die u bij de klant hebt ingevoerd.

Telkens wanneer u een nieuwe zending maakt in Sprinter 2000 zal het systeem controleren of de klant geen  facturen open heeft staan die de betaaltermijn zijn gepasseerd of dat het openstaande bedrag hoger ligt dan de kredietlimiet van de betreffende klant.

Voor elke handeling die u uitvoert in het kader van de debiteurenbewaking, zoals bellen met de klant, kunt u in deze module vastleggen en indien gewenst wordt u ook geattendeerd op een eventuele vervolghandeling.

Kenmerken:

- invoeren betalingen
- importeren openstaande posten via CSV-bestand
- openstaande facturenlijst
- aanmaningen versturen per email met één druk op de knop
- aanmaningen printen om te versturen per post
- overzicht van alle openstaande facturen per klant
- registreren van handelingen en vervolghandelingen

 

Barcode Herkenning

Met behulp van de Barcode Herkenning module kunt u barcodes printen op CMR en afleverbonnen en indien nodig op alle documenten. Wanneer u vervolgens deze documenten weer getekend retour krijgt kunnen deze documenten worden ingescand. Vervolgens worden de documenten automatisch in de Document Manager van de juiste zending geplaatst.

Wanneer u ook de beschikking heeft over de Tracking en Tracing module dan zal ook uw website automatisch worden voorzien van de juiste documenten.

De module vereist de Document Manager module.

Wanneer u ook gebruikt maakt van een barcode scanner, zoals Metrologic MS9520, dan kunt u de barcodes op de documenten ook gebruiken om snel en eenvoudig de juiste zending te openen in Sprinter 2000.

Voorbeeld: de barcode wordt geprint op elke dossierkaft. Wanneer u dan de zending in Sprinter 2000 wilt openen dan scant u eenvoudig de barcode op het dossierkaft en de zending zal dan automatisch geopend worden.

 

Emballage Module

Met de Emballage Module (pallet administratie) kunt u een administratie bijhouden van het in- en uitleveren van pallets (blok/euro), CC karren of andere dragers per klant.

Sprinter 2000 zal automatisch transacties genereren op basis van uw zendingen. U kunt ook altijd zelf transacties toevoegen of wijzigen.

De module maakt het u ook mogelijk om de accessoires (bijvoorbeeld platen en opzetters bij CC karren) te registreren.

De rapportage van uw administratie kan per email naar uw klant verzonden worden

 

Heeft u vragen over bovenstaande modules of wilt u meer informatie?  Vul het  contactformulier in of bel met +31 165 56 56 67.