Nieuws over MCC en douane aangiften

-

Cargo Data Systems

Uw TMS leverancier

augustus 2016, Laatste nieuws over MCC 

 

Beste Sprinter 2000 gebruiker, 

 

Via deze nieuwsbrief willen we u op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen van ons Message Communication Center en het versturen van douane aangiften vanuit Sprinter 2000 en Douaneloods. Ook beantwoorden we wederom de meestgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Mail gerust naar info@cds-nl.com o.v.v. MCC Q&A.

 

AGS3
De eerste testresultaten van de Douane m.b.t. AGS3 zijn positief: 
"De Douane wil eerst haar bevindingen uit de proeffase oplossen. Daarom is besloten nog even te wachten met de start van fase 3. Fase 2 loopt wel gewoon door, met toenemende aangiftevolumes." (zie nieuwsbrief Douane voor meer informatie) AGS3 aangiften versturen via Sprinter 2000 kan alleen i.c.m. het MCC. De Douane streeft er naar om alle aangevers op AGS3 aan te sluiten voor het einde van 2016. Dit betekent dat u voor die tijd op het MCC aangesloten dient te zijn, zodat u uitvoer aangiften via Sprinter 2000 kunt blijven versturen.


AGS2

In september starten wij met het testen van AGS2 aangiften via het MCC. Het voordeel van deze testfase is dat u het MCC kunt testen náást uw huidige aangifte provider. Uiteraard brengen wij deze test aangiften niet in rekening. Indien u vanaf 1 januari genoodzaakt bent over te stappen i.v.m. AGS3, adviseren wij u echter niet te wachten met het maken van de overstap naar het MCC voor de overige aangiften tot deze uiterste datum, om zo een tijdige overstap naar het MCC te kunnen garanderen.

 

Voor de AGS2 testfase kunt u zich aanmelden door een email te sturen naar: Leon@cds-nl.com o.v.v. Aanmelding Testfase AGS2 MCC. Hij neemt ná 14 september contact met u op. 

 


Een veel gestelde vraag is “Hoe is de overstap naar het MCC tot dusver verlopen?" Om deze vraag te beantwoorden laten wij enkele reeds overgestapte klanten aan het woord:


Cavalier Logistics:
"De overstap naar het MCC is soepel en goed georganiseerd verlopen. CDS heeft de connecties eerst op de achtergrond getest waardoor de overstap zelf zonder echte verstoring van het proces heeft plaatsgevonden. De ondersteuning vanuit CDS was goed; wijzigingen en instellen van de software werden onmiddellijk en goed opgepakt. Het aangifteproces verloopt soepel in vergelijking met de oude situatie, zeker ook omdat wij de aangiften nu direct vanuit Sprinter 2000 doen, zonder tussenkomst van andere software. Daarnaast is de follow up bij problemen in aangiften van CDS gewoon goed; geen wachttijden waardoor de operatie weining vertraging oploopt."

 

Jac. Meisner Int'l Expeditiebedrijf B.V.:

"Omdat we al jaren nauw samenwerken met CDS is de overstap naar het MCC vrijwel geruisloos verlopen. We hebben samen continue ervaringen uitgewisseld en als er zich problemen voordeden zijn deze direct opgepakt. In vergelijking met onze oude software gaan de aangiften nagenoeg vlekkeloos. Het grote voordeel dat ik zelf ervaar is dat documenten niet nogmaals online ingeschoten dienen te worden, maar rechtstreeks vanuit Sprinter 2000 naar de Douane en/of de NVWA gaan."

 

PVL Customs BV:

"De overstap naar het MCC ging relatief snel; binnen een week was het geregeld en de overstap zelf heeft slechts enkele minuten geduurd. Een vriendelijke en geduldige medewerker van CDS heeft ons de gewijzigde processen uitgelegd. Het grote verschil met de oude situatie is dat het een stuk sneller gaat!

 

Neele-Vat Logistics:

"Voor berichten van DGVS, NCTS en ECS755 gebruiken wij het MCC. De omzetting is goed verlopen; de ondersteuning vanuit CDS was goed en waar issues optraden werden deze direct opgepakt en opgelost. Het grote voordeel met de oude situatie is dat we nu één aanspreekpunt hebben m.b.t. de berichtenverwerking." 

 


 

Nieuwsgierig geworden naar het MCC?

Neem contact op met onze Sales afdeling en wij vertellen u graag meer! Contactpersoon: Account Manager Marscha Ensink marscha@cds-nl.com of tel: 0165-565667.


Met vriendelijke groeten,

Team Cargo Data Systems

 

Emmerblok 33, 4751 XE, Oud  Gastel www.cds-nl.com info@cds-nl.com
Geen nieuwsbrief meer ontvangen?

 

Powered by AcyMailing
Bijlagen
veelgesteldevragenmcc_1.pdf